AFGELAST Boekbespreking: De gelukshypothese van Jonathan Haidt

14 oktober 2021, 19:00 - 21:00

Heb jij ook een stapel ongelezen boeken op je nachtkastje liggen? Wil je wel graag weten wat erin staat? Doe mee met een boekbespreking! Je hoeft het boek niet gelezen te hebben. Dit keer bespreken we de klassieker De gelukshypothese van Jonathan Haidt uit 2006.

Jonathan Haidt onderzoekt in De gelukshypothese Oosterse en Westerse wijsheden. Die oeroude wijsheden brengt hij in relatie met de moderne evolutionaire psychologie. Zo komt hij tot verrassende inzichten. Filosofe Nanda van Bodegaven geeft een samenvatting van wat zij als kernpassages ziet. We onderzoeken vervolgens wat we ermee kunnen in ons eigen leven.

Dit is het eerste deel van een tweeluik rondom deze evolutionair denker; de tweede is 4 november. De bijeenkomsten kunnen ook los gevolgd worden.

We bespreken beide boeken in boekhandel Het Martyrium, van Baerlestraat 170 in Amsterdam. Geef je op door een kaart te kopen. De kosten zijn €20,- per deelnemer. Frisdrank met nootjes zijn bij de prijs inbegrepen.

Deze bespreking is komen te vervallen.

Wij zijn vanaf een kwartier voor aanvang aanwezig op de aangegeven locatie. Als de bespreking niet door kan gaan, bijvoorbeeld door nieuwe coronamaatregelen, wordt de betaling teruggestort.