Tegelroutes: filosofische wandeling langs 10 stoeptegels met quotes van filosofen, in hartje Amsterdam

De pers- en geloofsvrijheid was in zeventiende-eeuws Amsterdam groter dan in andere Europese steden. Daar kwamen filosofen ofwel vrijdenkers op af. Ook Descartes en Spinoza woonden in Amsterdam. De idealen van deze en andere vrijdenkers zouden de wereld veranderen. Wandel zelf met onze gratis audiotours of ga op stap met onze gidsen.

Gratis tegelroutes: wandelen door Amsterdam

Wandel met gratis audiotours in de voetsporen van Descartes, Spinoza, Locke, Hobbes en andere filosofen. Ontdek hun idealen aan de hand van 10 stoeptegels langs de route.

Rondleidingen met gids: wandelen door Amsterdam

Wandel met een filosoof langs de 10 stoeptegels van o.a. Descartes, Spinoza, Comenius en Koerbagh en hoor het aangrijpende en heroïsche verhaal over de filosofen die vanuit Amsterdam de wereld veranderden. Kijk in de agenda voor actuele data! 

Filosofische stoeptegels over de vrijheid van Amsterdam

Langs de wandelroute vind je stoeptegels bij bijzondere plaatsen, bijvoorbeeld waar een filosoof woonde of waar een boek is uitgegeven. Het citaat op de tegel is representatief voor het denken van de filosoof. De uitspraak van Descartes bijvoorbeeld, die je op de tegel hiernaast ziet, representeert zijn zoeken naar zekerheid. Deze tegel ligt bij het huis waar hij woonde, op de Westermarkt. Hij vond alleen absolute zekerheid in zijn eigen denken.

Lees meer over de tegels>