Spinozaroute: fiets langs 11 banken met 3D-kunst, van Amsterdam Centrum naar Zuidoost

Vrijdenker Spinoza zag de mens als deel van de natuur. Maar hoe natuurlijk is de mens? Fiets door Amsterdam terwijl je de gratis podcast luistert waarin biologen van Artis en hedendaagse wetenschappers hun idee hierover geven. Of ga fietsend op onderzoek uit onder leiding van een filosoof.

Gratis Spinozaroute door Amsterdam

Fiets door Amsterdam en luister naar podcasts met biologen van Artis over dieren en planten in de stad en naar wetenschappers en Amsterdammers over hoe natuurlijk de mens is.

Rondleidingen met gids door Amsterdam

Fiets met een filosoof langs 11 speciale Spinozabanken en ga op onderzoek naar de natuur in de stad en in de mens. Ontdek waarom filosofen hier heel verschillend over denken. Kijk in de agenda voor actuele data! 

Spinozabanken om te reflecteren over mens en natuur

Langs de route staan 11 banken met speciaal geprinte armleuningen, ontworpen en geprint van afvalplastic door de Amsterdamse 3D printer vanPlestik. Via QR-codes op deze leuningen beluister je  gratis podcasts met bijdragen en overdenkingen van biologen van Artis, prominente wetenschappers en buurtbewoners.

Op de foto zie je bijvoorbeeld de witte grijsbandspanner, die navigeert met behulp van het licht van de maan. Robbert Dijkgraaf en anderen vertellen vervolgens wat de nacht met hem doet. Luister naar de podcasts om meer te weten te komen over hoe de organismen leven maar ook om te horen hoe wetenschappers denken over het dier mens. Of is de mens geen dier?

Lees meer over de banken.

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Volg ons op social media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief